Клас 29
29 клас включає харчові продукти, зокрема тваринного або рослинного походження, готові або приготовані для споживання людьми або консервування. Деякі готові харчові продукти, зокрема рослинного походження, крім фруктів та овочів, також належать до 30 класу.
Свіжі фрукти та овочі належать до 31 класу, навіть якщо вони були зібрані з землі або зірвані з рослин, чи помиті або вкриті воском. Якщо фрукти або овочі підготовлені до споживання або консервування, наприклад почищені, порізані у салат, заморожені або приготовлені у вигляді пюре, варення або джему, вони належать до 29 класу.
29 клас є класом молочних продуктів, як-от молоко та сири. Це стосується й замінників молока, наприклад, мигдалеве молоко та соєве молоко також покласифіковане в 29 класі, не дивлячись на те, що більшість безалкогольних напоїв належать до 32 класу. Напої, які вироблені з інгредієнтів, що переважно належать до 29 класу, наприклад з молока, покласифіковані у 29 класі. Напої на основі замінників молока, наприклад напої на основі арахісового молока, також належать до цього класу.
Крім того, є інші харчові продукти та напої, що покласифіковані залежно під переважного інгредієнта. Наприклад, піца та сандвічі покласифіковані в 30 класі, незважаючи на те, що вони можуть бути приготовані з продуктів 29 класу, як-от: сир, м'ясо, риба, яйця або овочі. Це пояснюється тим, що переважними інгредієнтами для піци або сандвічів є тісто або хліб, які є товарами 30 класу.
Згідно з цим принципом борошняні кондитерські вироби з начинкою і макаронні вироби з наповнювачами або з начинкою належать до 30 класу, навіть якщо начинка виготовлена з інгредієнтів, що належать до 29 класу. Однак, готові страви загалом можуть бути покласифіковані як у 29 класі, так і в 30 класі, залежно від переважного інгредієнта, та повинні бути викладені з врахуванням специфіки відповідного класу.
Олії та жири, що використовуються на кулінарні потреби, також включені до 29 класу як продукти тваринного або рослинного походження. Проте, ці види товарів покласифіковані у інших класах, якщо вони нехарчові, тобто олії чистильні належать до 3 класу та технічні масла - до 4 класу.