Клас 30
30 клас включає рослинні харчові продукти, готові або приготовані до споживання або консервування, як-от: оброблені зерно, рис, кава, чай і какао. Однак 30 клас не включає оброблені овочі та фрукти, що належать до 29 класу.
Речовини, що додають або покращують смак та аромат їжі та напоїв, наприклад: цукор, мед, ароматизатори, трави законсервовані, сіль і приправи, також належать до 30 класу, за винятком ефірних олій, що належать до 3 класу. Товари можуть належати до інших класів, якщо вони використовуються на різні потреби, та можуть бути включені до 30 класу, якщо вони використовуються як приправи, як-от оброблене насіння. Однак, насіння, приготоване для споживання людьми та не призначене для покращення смаку чи аромату їжі, належить до 29 класу.
Деякі продукти і напої класифікуються за переважним інгредієнтом. Наприклад, хоча більшість безалкогольних напоїв належить до 32 класу, напої, приготовлені переважно з інгредієнтів, що належать до 30 класу, класифікуються в 30 класі. Це стосується напоїв на основі кави, чаю, какао або шоколаду.
До цього класу також належать продукти з обробленого зерна, тобто борошно та продукти з борошна, як-от хліб та борошняні кондитерські вироби. Слід зауважити, що такі товари як піца та сандвічі покласифіковані в 30 класі, незважаючи на те, що вони можуть бути приготовані з продуктів 29 класу, як-от: сир, м'ясо, риба, яйця або овочі. Це пояснюється тим, що переважними інгредієнтами для піци або сандвічів є тісто або хліб, які є товарами 30 класу. Також це стосується сандвічів з сосискою та приготованих чізбургерів, які належать до 30 класу, оскільки хліб є переважним інгредієнтом.
Згідно з цим принципом борошняні кондитерські вироби з начинкою і макаронні вироби з наповнювачами або з начинкою належать до 30 класу, навіть якщо начинка виготовлена з інгредієнтів, що належать до 29 класу. Однак, готові страви можуть бути покласифіковані як у 29 класі, так і в 30 класі, залежно від переважного інгредієнта та повинні бути викладені з врахуванням специфіки відповідного класу.
Як зазначено у Заголовку класу, цей клас включає соуси, які є приправами, наприклад соєвий соус і кетчуп. Однак, до 30 класу також належать деякі соуси, наприклад фруктові соуси і томатний соус, які не обов'язково є приправами. Проте, желе, джеми та варення належать до 29 класу. Тому під час класифікування цих видів продуктів слід звірятися з Алфавітним переліком.
30 клас також включає лід (тобто заморожену воду), харчові льоди, заморожений йогурт та морозиво. Хоча морозиво, як правило, виробляється з використанням молочних продуктів, що належать до 29 класу, саме морозиво вважається видом льодяних кондитерських виробів, що належать до 30 класу.