Головна
  • Передмова
  • Ніццька угода
  • Країни-учасниці
  • Настанови
  • Закон України
  • Протокол

 

Міжнародна класифікація товарів і послуг для реєстрації знаків (Ніццька класифікація)

Переклад українською мовою здійснено з офіційного англійського тексту, опублікованого ВОІВ он-лайн у 2018 році

  • Загальні зауваження
  • Перелік класів з пояснювальними примітками
  • Заголовки класів
  • Алфавітний перелік товарів
  • Алфавітний перелік послуг
  • Перелік товарів за класами
  • Перелік послуг за класами
  • Пошук

Клас 29

29 клас включає харчові продукти, зокрема тваринного або рослинного походження, готові, приготовані або законсервовані для споживання людьми. Деякі приготовані (або законсервовані) харчові продукти, головним чином рослинного походження, крім фруктів та овочів, також належать до 30 класу.

Важливо пам'ятати, що свіжі фрукти та овочі належать до 31 класу, навіть якщо вони були зібрані з землі або зірвані з рослин, чи помиті або вкриті воском. Однак, якщо фрукти або овочі підготовлені до споживання або консервування, наприклад почищені, порізані у салат, заморожені або приготовлені у вигляді пюре, варення або джему, вони належать до 29 класу.

29 клас є класом молочних продуктів, таких як молоко, сири, масло та йогурт. Це стосується й замінників молока, наприклад мигдалеве молоко та соєве молоко також покласифіковані в 29 класі, не дивлячись на те, що більшість безалкогольних напоїв належить до 32 класу. Напої, які вироблені з інгредієнтів, що переважно належать до 29 класу, наприклад з молока, покласифіковані у 29 класі. Напої на основі замінників молока, наприклад напої на основі арахісового молока, також належать до цього класу. Однак молоко сухе для дитячого харчування та дитячі суміші належать до 5 класу разом з іншими продуктами для дитячого харчування.

Є інші харчові продукти та напої, що покласифіковані залежно від переважного інгредієнта. Наприклад, піца, пироги та сандвічі покласифіковані в 30 класі, незважаючи на те, що вони можуть бути приготовані з продуктів 29 класу, як-от: сир, м'ясо, риба, яйця або овочі. Це пояснюється тим, що переважними інгредієнтами для піци, кондитерських виробів і сандвічів є тісто або хліб, які є товарами 30 класу.

Згідно з цим принципом борошняні кондитерські вироби з начинкою і макаронні вироби з наповнювачами або з начинкою належать до 30 класу, навіть якщо начинка виготовлена з інгредієнтів, що належать до 29 класу. Однак готові страви загалом можуть бути покласифіковані як у 29 класі, так і в 30 класі, залежно від переважного інгредієнта, та повинні бути викладені з врахуванням специфіки відповідного класу.

Олії та жири, що використовуються на кулінарні потреби, також включені до 29 класу як продукти тваринного або рослинного походження. Проте, ці види товарів покласифіковані у інших класах, якщо вони нехарчові, тобто олії чистильні належать до 3 класу та технічні масла - до 4 класу.

ДП "Український інститут інтелектуальної власності"