Клас 30
30 клас включає рослинні харчові продукти, готові, приготовані або законсервовані для споживання людьми, як-от: оброблені зерно, рис, кава, чай і какао. Однак 30 клас не включає оброблені овочі та фрукти, що належать до 29 класу.
Речовини, що додають або покращують смак і аромат їжі та напоїв, наприклад: цукор, мед, ароматизатори, трави законсервовані, прянощі, сіль, присмаки та приправи, також належать до 30 класу, за винятком ефірних олій, що належать до 3 класу. Товари можуть належати до інших класів, якщо вони використовуються на різні потреби, та можуть бути включені до 30 класу, якщо вони використовуються як приправи, як-от оброблене насіння. Однак насіння, приготоване для споживання людьми та не призначене для покращення смаку чи аромату їжі, належить до 29 класу.
Деякі продукти і напої класифікуються за переважним інгредієнтом. Наприклад, хоча більшість безалкогольних напоїв належить до 32 класу, напої, приготовлені переважно з інгредієнтів, що належать до 30 класу, класифікуються в 30 класі. Це стосується напоїв на основі кави, чаю, какао або шоколаду.
До цього класу також належать продукти з обробленого зерна, тобто борошно та продукти з борошна, як-от макаронні вироби, локшина, хліб та борошняні кондитерські вироби. Слід зауважити, що такі товари як піца, пироги та сандвічі покласифіковані в 30 класі, незважаючи на те, що вони можуть бути приготовані з продуктів 29 класу, як-от: сир, м'ясо, риба, яйця або овочі. Це пояснюється тим, що переважними інгредієнтами для піци, кондитерських виробів або сандвічів є тісто або хліб, і всі вони є товарами 30 класу. Також це стосується сандвічів з сосискою та приготованих чізбургерів, які належать до 30 класу, оскільки хліб є переважним інгредієнтом.
Згідно з цим принципом борошняні кондитерські вироби з начинкою і макаронні вироби з наповнювачами або з начинкою належать до 30 класу, навіть якщо начинка виготовлена з інгредієнтів, що належать до 29 класу. Однак готові страви можуть бути покласифіковані як у 29 класі, так і в 30 класі, залежно від переважного інгредієнта та повинні бути викладені з врахуванням специфіки відповідного класу.
Зазначення у Заголовку класу "соуси та інші приправи" означає, що такі товари як соєвий соус і кетчуп включені до 30 класу, а також деякі соуси, що не використовуються як приправи, як-от томатний соус і фруктові соуси. Оскільки желе, джеми та варення належать до 29 класу, то під час класифікування соусів і подібних продуктів слід звірятися з Алфавітним переліком.
Шоколад також належить до 30 класу, разом з кондитерськими виробами. Слід зазначити, що горіхи, приготовані для споживання людьми, належать до 29 класу, тоді як шоколадні спреди, що містять горіхи, належать до 30 класу, оскільки, хоча вони містять горіхи, вони класифікуються залежно від переважного інгредієнта (шоколаду) відповідно до Загальних зауважень (e) для товарів.
30 клас також включає лід (тобто заморожену воду), харчові льоди, заморожений йогурт, сорбети та морозиво. Хоча морозиво, як правило, виробляється з використанням молочних продуктів, що належать до 29 класу, саме морозиво вважається видом льодяних кондитерських виробів, що належать до 30 класу.