Головна
  • Передмова
  • Ніццька угода
  • Країни-учасниці
  • Настанови
  • Мадридська угода
  • Протокол

 

Міжнародна класифікація товарів і послуг для реєстрації знаків (Ніццька класифікація)

Переклад українською мовою здійснено з офіційного англійського тексту, опублікованого ВОІВ он-лайн у 2016 році

  • Загальні зауваження
  • Перелік класів з пояснювальними примітками
  • Заголовки класів
  • Алфавітний перелік товарів
  • Алфавітний перелік послуг
  • Перелік товарів за класами
  • Перелік послуг за класами
  • Пошук

Клас 29

29 та 30 класи є "класами харчових продуктів". Харчові продукти у 29 класі можуть бути тваринного або рослинного походження, готові або приготовані для споживання людьми або консервування.

Свіжі овочі та фрукти належать до 31 класу, навіть якщо вони були зібрані з землі або зірвані з рослин. Якщо овочі або фрукти підготовлені до споживання або консервування, наприклад почищені, порізані у салат, заморожені або приготовлені у вигляді пюре, компоту або джему, вони належать до 29 класу.

29 клас є класом "молочних продуктів", як-от молоко та сири. Це стосується й замінників молока, наприклад, мигдалеве молоко та соєве молоко також покласифіковані в 29 класі, не дивлячись на те, що більшість безалкогольних напоїв належать до 32 класу. Напої, які вироблені з інгредієнтів, що переважно належать до 29 класу, наприклад з молока, покласифіковані у 29 класі. Напої на основі замінників молока, наприклад напої на основі арахісового молока, також належать до цього класу.

Крім того, є інші харчові продукти та напої, які покласифіковані залежно під переважного інгредієнта. Наприклад, піца та сандвічі покласифіковані в 30 класі, незважаючи на те, що вони можуть бути приготовані з продуктів 29 класу, як-от: сир, м'ясо, риба, яйця або овочі. Це пояснюється тим, що переважними інгредієнтами для піци або сандвічів є тісто або хліб, які є товарами 30 класу.

Згідно з цим принципом борошняні кондитерські вироби з начинкою і макаронні вироби з наповнювачами або з начинкою належать до 30 класу, навіть якщо начинка виготовлена з інгредієнтів, що належать до 29 класу. Однак, готові страви можуть бути покласифіковані як у 29 класі, так і в 30 класі, залежно від переважного інгредієнта, та повинні бути викладені з врахуванням специфіки відповідного класу.

Олії та жири, які використовуються для кулінарних цілей, також включені до 29 класу як продукти тваринного або рослинного походження. Проте, ці види товарів покласифіковані у інших класах, якщо вони нехарчові, тобто олії на очищальні потреби належать до 3 класу та технічні масла - до 4 класу.

ДП "Український інститут інтелектуальної власності"