Клас 30
30 клас включає рослинні харчові продукти, готові або приготовані до споживання або консервування. Однак 30 клас не включає оброблені овочі та фрукти, що належать до 29 класу. Оброблені зерно, рис, кава, чай і какао належать до 30 класу, оскільки вони є рослинними харчовими продуктами, які не можна віднести до овочів або фруктів.
Речовини, що додають або покращують смак та аромат їжі та напоїв, наприклад: цукор, мед, ароматизатори, трави законсервовані, сіль і приправи, також належать до 30 класу, за винятком ефірних олій, що належать до 3 класу. Товари можуть належати до інших класів, якщо вони використовуються на різні потреби, та можуть бути включені до 30 класу, якщо вони використовуються як приправи, як-от оброблене насіння. Однак, насіння, приготоване для споживання людьми та не призначене для покращення смаку чи аромату їжі, належить до 29 класу.
Деякі продукти і напої класифікуються за переважним інгредієнтом. Наприклад, хоча більшість безалкогольних напоїв належить до 32 класу, напої, приготовлені переважно з інгредієнтів, що належать до 30 класу, класифікуються в 30 класі. Це стосується кавових, чайних, какаових або шоколадних напоїв.
До цього класу також належать продукти з обробленого зерна, як-от борошно та продукти з борошна, наприклад хліб та борошняні кондитерські вироби. Слід зауважити, що такі товари як піца та сандвічі покласифіковані в 30 класі, незважаючи на те, що вони можуть бути приготовані з продуктів 29 класу, як-от: сир, м'ясо, риба, яйця або овочі. Це пояснюється тим, що переважними інгредієнтами для піци або сандвічів є тісто або хліб, які є товарами 30 класу. Також це стосується сандвічів з сосискою та приготованих чізбургерів, які належать до 30 класу, оскільки хліб є переважним інгредієнтом.
Згідно з цим принципом, борошняні кондитерські вироби з начинкою і макаронні вироби з наповнювачами або з начинкою належать до 30 класу, навіть якщо начинка виготовлена з інгредієнтів, що належать до 29 класу. Однак, готові страви можуть бути покласифіковані як у 29 класі, так і в 30 класі, залежно від переважного інгредієнта та повинні бути викладені з врахуванням специфіки відповідного класу.
Відповідно до Заголовка класу, цей клас включає соуси, які є приправами, наприклад соєвий соус і кетчуп. Однак, до 30 класу також належать деякі соуси, наприклад фруктові соуси і томатний соус, які не обов'язково є приправами. Проте, журавлинне пюре, желе, джеми та компоти належать до 29 класу. Тому, під час класифікування цих видів продуктів слід звірятися з Алфавітним переліком.