Клас 29
До 29 класу належать харчові продукти, зокрема тваринного або рослинного походження, підготовлені або законсервовані для споживання людьми. Деякі підготовлені (або законсервовані) харчові продукти також належать до 30 класу, зокрема ті, що мають рослинне походження, крім фруктів та овочів.
Важливо пам'ятати, що свіжі фрукти та овочі належать до 31 класу, навіть якщо вони були викопані із землі чи зірвані з рослин, або навіть помиті чи вощені. Однак, як тільки фрукти або овочі були підготовлені для споживання або законсервовані, наприклад, порізані у салат, заморожені або приготовлені у вигляді пюре, компоту або джему, вони стають продуктом, що належить до 29 класу.
До 29 класу також належать молочні продукти, такі як молоко, сири, масло та йогурт. Це означає, що замінники молока, такі як мигдалеве молоко та соєве молоко, також належать до 29 класу. Хоча більшість безалкогольних напоїв належить до 32 класу, напої, виготовлені з інгредієнтів, що переважно належать до 29 класу, таких як молоко, класифікуються у 29 класі. Напої на основі замінників молока, наприклад, напої на основі арахісового молока, також належать до цього класу. Однак, молоко сухе для дитячого харчування та дитячі суміші належать до 5 класу разом з іншими харчовими продуктами для немовлят.
Існують інші продукти харчування та напої, які класифікуються відповідно до інгредієнта, що переважає, наприклад, такі продукти, як піца, пироги та сандвічі, класифікуються в 30 класі, навіть якщо вони можуть бути виготовлені з використанням товарів 29 класу, таких як сир, м'ясо, риба, яйця або овочі. Це пов'язано з тим, що інгредієнтом, що переважає, вважається тісто для піци, випічка або хліб, які належать до 30 класу.
Згідно з цим принципом, випічка з начинкою та макаронні вироби класифікуються у 30 класі, навіть якщо начинка складається з інгредієнтів 29 класу. Однак, готові страви загалом можуть бути покласифіковані в 29 або 30 класах, залежно від інгредієнтів, що переважають, та повинні бути сформульовані з достатньою конкретизацією для визначення відповідного класу.
Олії та жири, які використовуються на кулінарні потреби, також належать до 29 класу як продукти тваринного або рослинного походження. Однак, ці види товарів покласифіковані в інших класах, якщо вони використовуються не для їжі, наприклад, олії чистильні у 3 класі та технічні масла у 4 класі.