Клас 30
До 30 класу належать харчові продукти рослинного походження, підготовлені або законсервовані для споживання людьми, такі як оброблені зерно, рис, кава, чай та какао. Однак, до 30 класу не належать оброблені фрукти чи овочі, які належать до 29 класу.
Речовини, що підсолоджують або поліпшують смак і аромат їжі та напоїв, такі як цукор, мед, ароматизатори, трави законсервовані, прянощі, сіль, присмаки та приправи, також належать до 30 класу; за винятком ефірних олій, що належать до 3 класу. Товари, які можуть належати до інших класів, якщо використовуються для інших цілей, належать до 30 класу, якщо вони використовуються як приправи, наприклад, насіння оброблене. Однак, насіння, яке було підготовлене для споживання, але не призначене для використання як ароматизатор або приправа до їжі, належить до 29 класу.
Деякі продукти харчування та напої покласифіковані відповідно до інгредієнту, що переважає. Наприклад, більшість безалкогольних напоїв належить до 32 класу, хоча напої, виготовлені переважно з інгредієнтів 30 класу, покласифіковані у 30 класі. Це також стосується напоїв на основі кави, чаю, какао або шоколаду.
Зернові продукти, такі як борошно, а також продукти, виготовлені з борошна, такі як макаронні вироби, локшина, хліб та хлібобулочні вироби, належать до цього класу. Слід зазначити, що такі харчові продукти, як піца, пироги та сандвічі, покласифіковані в 30 класі, незважаючи на те, що вони можуть бути виготовлені з використанням продуктів 29 класу, таких як сир, м'ясо, риба, яйця чи овочі, оскільки інгредієнтом, що переважає, є тісто для піци, випічка чи хліб, які належать до 30 класу. Це означає, що сандвічі з сосискою та готові чизбургери (подаються на хлібній булочці) також належать до 30 класу, оскільки хліб вважається інгредієнтом, що переважає.
За таким самим принципом хлібобулочні вироби з начинкою та макаронні вироби покласифіковані в 30 класі, навіть якщо начинка складається з інгредієнтів 29 класу.
Однак, готові страви можуть бути покласифіковані як у 29 класі, так і в 30 класі залежно від інгредієнта, що переважа\ та повинні бути сформульовані з достатньою конкретністью для визначення відповідного класу.
Зазначення "соуси та інші приправи" у Заголовку класу означає, що такі товари, як соєвий соус та кетчуп, належать до 30 класу, як і деякі соуси, які не використовуються як приправи, наприклад томатний соус та фруктові соуси. Желе, джеми та варення належать до 29 класу, однак, при класифікуванні соусів та подібних продуктів слід ознайомитися з Алфавітним переліком. Разом із кондитерськими виробами до 30 класу також належить шоколад. Слід зазначити, що в той час як горіхи, готові до споживання, належать до 29 класу, спреди шоколадні, що містять горіхи, належать до 30 класу, тому що, навіть якщо вони містять горіхи, вони класифікуються відповідно до інгредієнта, що в них переважає (шоколаду) відповідно до Загальних зауважень (е) для товарів.
До 30 класу також належать лід (заморожена вода), харчові льоди, йогурт заморожений, сорбети та морозиво. Незважаючи на те, що морозиво, як правило, виготовляється з використанням молочних продуктів, які належать до 29 класу, саме морозиво вважається різновидом заморожених кондитерських виробів у 30 класі.