Клас 30
30 клас включає рослинні харчові продукти, готові або підготовлені до споживання або консервування. Однак 30 клас не включає оброблені овочі та фрукти, що належать до 29 класу. Оброблені зерно, рис, кава, чай і какао належать до 30 класу, оскільки вони є рослинними харчовими продуктами, які не можна віднести до овочів або фруктів.
Зернові продукти, наприклад:борошно, зернові пластівці, належать до цього класу і включають продукти, приготовлені з борошна, наприклад, хліб і тісто.
Речовини, що додають або покращують смак та аромат їжі та напоїв, наприклад: цукор, мед, ароматизатори, трави законсервовані, сіль і приправи, також належать до 30 класу.
Деякі продукти і напої класифікуються за переважним інгредієнтом. Наприклад, хоча більшість безалкогольних напоїв належить до 32 класу, напої, приготовлені переважно з інгредієнтів, що відносяться до 30 класу, класифікуються в 30 класі. Це стосується кавових, чайних, какаових або шоколадних напоїв.
Слід зауважити, що продукти, як-от піца та бутерброди (канапки, сандвічі) класифікуються у 30 класі, незважаючи на те, що вони містять інгредієнти, що належать до 29 класу, як-от: сири, шинка, тунець, яйця або овочі. Переважним інгредієнтом цих товарів вважається тісто для піци або хліб, що належать до 30 класу. Згідно з цим принципом, борошняні кондитерські вироби з начинкою і макаронні вироби з наповнювачами або з начинкою належать до 30 класу, навіть якщо начинка виготовлена з інгредієнтів, що належить до 29 класу. Що стосується готових страв, вони відносяться до 29 класу або до 30 класу, залежно від переважного інгредієнта.
Відповідно до Заголовку класу, цей клас включає соуси, які є приправами, наприклад, соєвий соус і кетчуп. Однак до 30 класу також належать деякі соуси, наприклад, пюре фруктові (соуси) і томатний соус, які не обов'язково є приправами. Проте журавлиний (клюквовий) соус, яблучне та томатне пюре належать до 29 класу. Тому, під час класифікування цих видів продуктів, слід звірятися з Алфавітним переліком.