Клас 31
До 31 класу належать продукти землеробства та продукти моря, непідготовлені для споживання людьми, живі тварини та рослини, а також корми для тварин.
Слід зазначити, що свіжі фрукти та овочі належать до 31 класу, навіть якщо вони були викопані з землі чи зірвані з рослин, або навіть помиті чи вощені. Після того, як фрукти або овочі були підготовлені для споживання або законсервовані, наприклад, порізані у салат готовий, заморожені або перетерті до стану пюре, варення або джему, вони будуть належати до 29 класу.
Необроблене зерно, насіння та злаки належать до 31 класу. Солод належить до 31 класу, оскільки це зерно, що вже проросло, а потім було висушене задля зупинення процесу проростання. На цьому етапі солод використовується як основний зерновий інгредієнт, який ще не був перероблений у харчовий продукт 30 класу або напій 32 або 33 класів.
Свіжі яйця, тобто яйця у шкаралупі, можуть вважатися необробленим продуктом тваринного походження і належати до 31 класу. Однак, оскільки яйця не є живими, вони належать до 29 класу разом з іншими харчовими продуктами тваринного походження. Фактично, єдині яйця, які зазначені в Алфавітному переліку 31 класу, це яйця запліднені для інкубації, риб'яча ікра та яйця шовкопрядів. Це є логічним, оскільки ці яйця призначені для виведення потомства.
Насіння для сівби, а також цибулини та розсада належать до 31 класу. Живі квіти, дерева та продукти лісівництва, такі як стовбури дерев та нерозпиляні лісоматеріали, також належать до цього класу. Після подальшого переробляння деревини, наприклад, у бруси, планки або панелі для будівництва, вони класифікуються у 19 класі.
Товари для підстилкових матеріалів для тварин належать до 31 класу, оскільки більшість підстилкових матеріалів тварин виготовляється з продуктів сільського господарства або лісівництва. Наприклад, солома, яку часто використовують як підстилковий матеріал для тварин, є сільськогосподарським продуктом і тому покласифікований у 31 класі.